Hozzávalók
32 db lilahagyma
2 tk só
880 g befőzőcukor
8 dl balzsameset
4 dl vörösborecet
8 babérlevél
28 cm egész fahéj (itt 7 centis standard darabokban árulják, tehát abból 4 db)
4 szál friss rozmaring
4 ek olaj
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk és félkarikákra vágjuk.
- Az olajat fehevítjük és a fahéjat, a babérlevelet és a rozmaringot lassú tűzön kb 15 percig pirítjuk benne, hogy jól kiengedjék az aromájukat. Kivesszük a rozmaringot és a babérleveleket, rádobjuk az olajra a hagymát, megsózzuk és fedő alatt közepes tűzön nagyjából fél órát pároljuk, amíg a hagyma puha lesz.
- Felöntjük az ecetekkel, hozzáadjuk a cukrot és fedő nélkül főzzük tovább. Először nagy lángon felforraljuk, majd kis lángra téve további jó 45 percig főzzük még.
- Sterilizált üvegekbe szedjük, rácsavarjuk a tetejét és 5 percet hagyjuk fejjel lefelé állni az üvegeket. Tegyük száraz dunsztba és abban hagyjuk teljesen kihűlni. Felbontás előtt legalább egy hónapot érleljük, hogy az ízek jól összeérjenek.
sajnos a fotózás lemaradt a nagy sietségben, pótolom, amikor felbontottam az első üveggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése