2016. augusztus 16., kedd

Vörösboros szederjam

Annyi a szeder, hogy nem győzzük szedni. Ezért ma már befőzésre is jutott belőle. A receptben egy kiló szederhez való mennyiségeket adok meg.

Hozzávalók
1 kg szeder
50 dkg befőzőcukor
3 deci vörösbor
1 alma

Elkészítés:
  1. Az almát megpucoljuk, kivágjuk a magházát, felkockázzuk és egy leheletnyi vízzel puhára főzzük. 
  2. A szedret jó alaposan megmossuk, egy nagy fazékba tesszük a cukorral, az almával és ráöntjük a vörösbort.
  3. Nagyjából egy bő óra alatt lekvár sűrűségűre főzzük.
  4. Azon forrón sterilizált üvegekbe töltjük, jó szorosan ráhúzzuk a kupakokat, 5 percre fejre állítjuk őket, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
A Facebookon is megtalálsz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése