2016. augusztus 7., vasárnap

Sertéscsíkok vadas mártással

Nos, ahogy a gyerekeim mondanák, a vadas nem más, mint turmixolt hús leves (ami aztán egy kis pikáns ízt kap a mustáros tejföltől), így valójában az elkészítése nagyon egyszerű. Az igazi vadas számomra marhából készül. Igazából ma nem ilyet terveztem főzni, de valamelyik este hatalmas balhé lett a Stroganoff csirkéből, ugyanis lánykám azt hitte vadast főzök.......és mivel azóta sem száll le a témáról, így ma beadtam a derekam. Persze reggel még valami tejszínes mustáros dolognak nézett elébe ez a szegény disznó, de aztán rájöttem, hogy az inkább szárnyasokhoz illik, így kapott vasas szószt.

Hozzávalók
1 kg sertéscomb
70 dkg sárgarépa
2-3 petrezselyem gyökér
szemes bors
2 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
2 dl tejföl
1 ek mustár
2 ek liszt

Elkészítés:
  1. A húst csíkokra vágjuk és vízzel feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg fel nem habzik. Beszedjük a habját (a fűszereket hagyjuk benne) és hozzáadjuk a megtiszítított, feldarabolt zöldségeket is. Puhára főzzük. (egy jó órát főztem)
  2. Levesszük a tűzről és kiszedegetjük belőle a húst, illetve a babérlevelet. A maradékot megturmixoljuk.
  3. A tejfölt a liszttel és a mustárral egy kis víz segítségével simára keverjük és a turmixolt zöldségekhez adjuk. (Kisebb adagokban először végezzünk hőkiegyenlítést, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg "leves")
  4. Forraljuk fel, tegyük bele vissza a húst és találhatjuk is. Mi ma knédlivel ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése