2016. augusztus 21., vasárnap

Rakott palacsinta

Gyakorlatilag bármilyen töltelékkel készíthető ez a népszerű desszert, nekem ez a kedvencem.

Hozzávalók
a palacsintához
2 tojás
400 dkg liszt
6 dl tej
4 dl víz

Töltelékhez
50 dkg túró
2 tojás
1 citrom héja
cukor ízlés szerint
vanília

baracklekvár
darált dió

A csokihoz
2 ek vaj
1 ek kakaópor
2 ek cukor


Elkészítés:
  1. A palacsintához a tojást habosra keverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük a liszttel végül hozzáadjuk a vizet is. 
  2. A túrós töltelékhez valókat összekeverjük
  3. Elkezdjük kisütni a palacsintákat. Ahogy sült, folyamatosan halmozzuk őket egymásra, közben minden réteg közé tölteléket teszünk. Egy réteg túrós, majd a következőt megkenjük a lekvárral és megszórjuk darált dióval, újra túrós, majd megint lekváros, amíg el nem fogy.
  4. Tetejére csokimázat készítünk. Ehhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaót és a cukrot és addig melegítjük kis lángon, amíg a cukor el nem olvad.. A legfelső palacsintára kenjük.
A Facebookon is megtalkálsz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése