2016. augusztus 15., hétfő

Gyrosos lángos

Nyár van, a nyárnak kötelező tartozéka a lángos (mondjuk a mi házunknál nincs évszakhoz kötve-nagyon nincs)
Ezúttal nem a szokásos sajtos-tejfölös történet készült, hanem hússal tálaltuk, amitől még laktatóbbá válik. AZ ötletet Mrs Same blogján láttam, amikor a Blogkóstoló játékra kerestem nála receptet.


Hozzávalók
fél adag a Piaci lángosból  (fél kiló lisztből)

fél kiló pulyamell
1 ek gyros fűszerkeverék

olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. Elkészítjük a lángosokat a Piaci lángos-nál leírt módon.
  2. A pulykamellet vékony csíkokra vágjuk és kevés zsiradékon megsütjük a fűszerrel megszórva.
  3. A lángosra halmozunk a húsból és sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése