2016. január 12., kedd

Rántott karfiol


Nagyon egyszerű, laktató étel, igazából pont úgy készül, mint az összes többi rántott dolog. Mennyiségeket ez esetben felesleges írni, ugyanis csak az határozza meg, hogy hány főre készül. Süthetjük bő olajban is hagyományosan, de sokkal egészségesebb sütőben sütve.....

Hozzávalók
karfiol

liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
  1. A karfiolt rózsáira szedjük (ne túl kicsikre), és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük.....ügyeljünk rá, hogy ne főzzük túl. Kiszedjük a vízből és hagyjuk hűlni.
  2. Megsózzuk őket és egyesével, lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  3. Bő olajban minden oldalukat pirosra sütjük. AZ olaj legyen forró, mielőtt beletesszük az első darabokat.
  4. Konyhai törlőkendőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsöpöghessen róla. Hidegen-melegen egyaránt finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése