2016. január 15., péntek

Pásztortarhonya


Hozzávalók

500 g tarhonya
1 fej vöröshagyma
füstölt zsírszalonna
kolbász
só, bors
1 ek pirosparika
5-6 szem krumpli

Elkészítés
  1.  A megpucolt krumplit kockára vágjuk és egy picit előfőzzük sós vízben. Azért szoktam így csinálni, mert ha nyersen közvetlenül a tarhonyához adjuk, akkor nekem a tarhonya hamarabb megfő, mint a krumpli.....
  2. A szalonnát zsírjára sütjük, beledobjuk az apróra vágott vöröshagymát, pár percet sütjük, hozzáadjuk a tarhonyát és folyamatosan kevergetve pirítjuk. 6-8 perc után rászórjuk a pirosparikát, felöntjük vízzel (a tarhonya mennyiségének 2szeresével), beletesszük a félig megfőtt krumplit és a kolbászkarikákat is, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Ez kb annyi idő, amíg a tarhonya elfővi a levét, néha keverjük meg, hogy ne égjen le.
  3. Bográcsban az igazi, de tűzhelyen is ugyanolyan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése