2011. július 26., kedd

Sütőben sült sajtos karfiol babáknak

Ezt az ételt egyszer már feltettem, akkor az igazi, felnőtt verziót, most itt a babás is. A karfiol 7 hónapos kortól adható , meg a sajt is, így ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető ételt kár lenne kihagyni az étrendből. Az eredeti kis módosítást igényel, az ugyanis besamellel készül, egy ekkora baba viszont nem kaphat még tejet.

Hozzávalók
1 kis fej karfiol
3 ek rizspor
víz
sajt
nagyon pici vaj


A karfiolt kicsi virágokra szedjük és vízben puhára főzzük (meg is párolhatjuk). Amikor megfőtt, leöntjük róla a vizet.
A rizsport csomómentesre keverjük annyi vízzel, hogy enyhén folyós állagú legyen. Reszeljünk hozzá sajtot is, azzal is keverjük el.
Kisebb hőálló tálat vajazzunk ki, tegyük bele a megfőtt karfiolt. Öntsük le a sajtos rizspéppel. A tetejére is reszeljünk a sajtból. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 10-15 percet. Ha megsült, pépesítsük annyira, ahogy gyermekünk szereti és tudja enni az ételeket. A maradékot fagyasszuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése