2011. március 7., hétfő

Stíriai metélt



Hozzávalók

50 dkg túró
kb 25 dkg liszt
1 tojás
csipet só

5 dkg margarin
3 tojás
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 dl tejföl
mazsola

Elkészítés
  1. A túróból és alisztből egy csipet sóval és egy tojással könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, fél centi vastag csíkokra szeletetkre vágjuk, amiket kb 3-4 centis metéltekre darabolunk. Sós, lobogó vízben kifőzzük. Jól lecsöpögtetjük
  2. A cukrokat a 3 tojás sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a margarint, azzal is elkeverjük, a tejföllel is,végül fakanállal beledolgozzuk a 3 tojás felvert habját. Óvatosan összekeverjük a kifőzött tésztával.
  3. Hőálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, beleöntjük a masszával elkevert tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 perc alatt megsütjük.
  4. Porcukorral meghintve tálaljuk

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése